2009-11-13

Válassz vasalót!

Ha Neked sürgősen vasalót kéne venned, és mondjuk nem egy profi gőzállomást tervezel; akkor mi alapján választanál? Mi az, amit (a vasaláson kívül :P ) feltétlenül tudnia kell egy JÓ gépnek?

7 megjegyzés:

Osli írta...

Fontos, hogy jó legyen a talpa, elég erős legyen a gőzölése. Tudjon extra gőzt kibocsájtani, és spriccelni is.
Én pár éve jártam ebben a cipőben, és amit akkor választottam, az a Braun Prostyle saphir. És azt vettem meg, amihez adtak egy extra talpat is, a kényes ruhákhoz.
Jaj, majdnem elfelejtettem, még azt is tudja, hogy ha bekapcsolva otthagyod, akkor kikapcsol egy idő után. (hogy egyértelmű legyen a dolog, nem tudod vele felgyújtani a lakást) Remélem tudtam segíteni.

Baba írta...

Én az Osli által leírtakon kivül a színt is figyelembe veszem,én kell használjam,legalább legyen olyan ami tetszik :)a talp anyaga nekem is fontos,hogy ne ragadjon rá semmi és ne karcolodjon.Tapasztalataim azt mondják,hogy a vasaló mind1 ,hogy milyen ha jól bánsz vele.Én soha nem töltök bele vizet,csak a coccolino vasalófolyadékot,ettől nem tud sem vizkövesedni,sem rozsdázni és az illata is olyan jó,mintha akkor szedtem volna ki a mosógépből a ruhákat

Bea írta...

Én nem vagyok érdemes rá, hogy nyilatkozzak a kérsében, mert eddig évente egyszer tönkretettem egy vasalót- leejtettem. Úgyhogy nem merek drága vasalót venni. Spricceljen, legyen rajta hőfok szabályzó, gőzölni is tud elvileg... Egy időben a vezeték nélküli vasalót részesítettem előnyben, van egy olyan is, mert utálom igazgatni a vezetéket.

Zsukkata írta...

A fentieket még azzal egészíteném ki, hogy legyen könnyű. Pl. anyukám vasalója olyan nehéz (pedig nem egy régi darab...), hogy pár ruhadarab után megfájdult az egész karom-vállam. Ezért amikor magamnak vettem nemrég, fontos volt, hogy pillekönnyű legyen :D.

lomaquilt írta...

Nem tudom melyik a jó vasaló, az enyém egy átlagos a gőzölése nem jó. Van egy ilyen bemutatón vásárolt na ez ha jól bemelegszik akkor jó, de nem az a szuper ami pl. a gőzállomásu. Egyet nem értek. Nagyanyáink széntűzelésű amit lengetni kellett vasalóval, a ruhát belocsolni, hogyan tudtak olyan szépen vasalni? Igaz nem éltem akkor nem láttam, de biztos, hogy a gazdák kényesek voltak. Az ágyneműk lenvászon stb. Na ezt mondja meg valaki!

Budai Detti írta...

A vízmennyisége és a talp kihasználtsága...
Rengeteg vasalóval lehet befürödni, nekem 2 márka van, ami ász, (és nem sűrűn) csak ilyeneket veszek.
Amúgy a klaszíkus gőzállomás az, amire általában egy varrással foglalkozó embernek szüksége van. A többi vasaló lehet jó, de a munka végén látszik a külömbség, gőzzel, vagy hővel dolgozták-e meg az anyagot, a varrást.
Ugyanakkor van egy csomó munka, amihez kifejezetten csak a sima, háztartási vasaló jó: egyszerű, vékony és épp csak vasalni való anyagokhoz. A pamut, mint a foltosok alapja, megkívánja a sok gőzt!

altalena írta...

Nagyon jól leírták a lányok, hogy mitől jó egy vasaló! Talán én talán még annyit megemlítenék, hogy ne legyen tompa az eleje, inkább hegyesebb, hogy a kis zugokban is beférjen!:)