2009-11-13

Válassz vasalót!

Ha Neked sürgősen vasalót kéne venned, és mondjuk nem egy profi gőzállomást tervezel; akkor mi alapján választanál? Mi az, amit (a vasaláson kívül :P ) feltétlenül tudnia kell egy JÓ gépnek?

8 megjegyzés:

Osli írta...

Fontos, hogy jó legyen a talpa, elég erős legyen a gőzölése. Tudjon extra gőzt kibocsájtani, és spriccelni is.
Én pár éve jártam ebben a cipőben, és amit akkor választottam, az a Braun Prostyle saphir. És azt vettem meg, amihez adtak egy extra talpat is, a kényes ruhákhoz.
Jaj, majdnem elfelejtettem, még azt is tudja, hogy ha bekapcsolva otthagyod, akkor kikapcsol egy idő után. (hogy egyértelmű legyen a dolog, nem tudod vele felgyújtani a lakást) Remélem tudtam segíteni.

Baba írta...

Én az Osli által leírtakon kivül a színt is figyelembe veszem,én kell használjam,legalább legyen olyan ami tetszik :)a talp anyaga nekem is fontos,hogy ne ragadjon rá semmi és ne karcolodjon.Tapasztalataim azt mondják,hogy a vasaló mind1 ,hogy milyen ha jól bánsz vele.Én soha nem töltök bele vizet,csak a coccolino vasalófolyadékot,ettől nem tud sem vizkövesedni,sem rozsdázni és az illata is olyan jó,mintha akkor szedtem volna ki a mosógépből a ruhákat

Mici írta...

Nekem van egy Tefal Aquagliss. Porcelántalp... na ez tök jó, ha van szilikonborítás a vasalódeszka vasalótartóján, különben ha a fémrácsra odacsapod hozzám hasonlóan, akkor sz@rrá levered a méregdrága porcelán bevonatot. Viszont tök jó, hogy nagy a víztartály nyílása, így egy biliből is önthetsz bele. És maga a víztartály is nagy, így nem kell állandóan töltögetni.
Amit kifejezetten a műhelybe vettem, annál fontos volt, hogy magas legyen a teljesítménye, mert pl. molinó vasalásnál jó ha klasszul át tud melegedni. A gőzlöket, és spircc is kell, anélkül nálam sem elég simák a göncök, rongyok. Fontos volt az is, hogy ne legyen nagy, és hogy a talpa csúcsán is éppen olyan meleg legyen, mint a talp közepén. A talp csúcsát amiatt is alaposan megnéztem, mert többnyire nagy, böszme, vastag talpak vannak, de amikor foltvarrás közben a kis csücsköket sarkokat kell levasalni, akkor jó, ha kis karcsú, hegyes talpeleje van, és igen szűk helyre is be tudok vasalni. Így a műhelylakó vasalóm egy Philips, arany színű, teflonszerű talppal,olyan kis könnyű, takaros, és természetesen színben harmonizál a lenti dolgokkal. :) A teflon talp egyébként sz@r, mert könnyen összekarcolódik.

Bea írta...

Én nem vagyok érdemes rá, hogy nyilatkozzak a kérsében, mert eddig évente egyszer tönkretettem egy vasalót- leejtettem. Úgyhogy nem merek drága vasalót venni. Spricceljen, legyen rajta hőfok szabályzó, gőzölni is tud elvileg... Egy időben a vezeték nélküli vasalót részesítettem előnyben, van egy olyan is, mert utálom igazgatni a vezetéket.

Zsukka írta...

A fentieket még azzal egészíteném ki, hogy legyen könnyű. Pl. anyukám vasalója olyan nehéz (pedig nem egy régi darab...), hogy pár ruhadarab után megfájdult az egész karom-vállam. Ezért amikor magamnak vettem nemrég, fontos volt, hogy pillekönnyű legyen :D.

lomaquilt írta...

Nem tudom melyik a jó vasaló, az enyém egy átlagos a gőzölése nem jó. Van egy ilyen bemutatón vásárolt na ez ha jól bemelegszik akkor jó, de nem az a szuper ami pl. a gőzállomásu. Egyet nem értek. Nagyanyáink széntűzelésű amit lengetni kellett vasalóval, a ruhát belocsolni, hogyan tudtak olyan szépen vasalni? Igaz nem éltem akkor nem láttam, de biztos, hogy a gazdák kényesek voltak. Az ágyneműk lenvászon stb. Na ezt mondja meg valaki!

Ejjkukk írta...

A vízmennyisége és a talp kihasználtsága...
Rengeteg vasalóval lehet befürödni, nekem 2 márka van, ami ász, (és nem sűrűn) csak ilyeneket veszek.
Amúgy a klaszíkus gőzállomás az, amire általában egy varrással foglalkozó embernek szüksége van. A többi vasaló lehet jó, de a munka végén látszik a külömbség, gőzzel, vagy hővel dolgozták-e meg az anyagot, a varrást.
Ugyanakkor van egy csomó munka, amihez kifejezetten csak a sima, háztartási vasaló jó: egyszerű, vékony és épp csak vasalni való anyagokhoz. A pamut, mint a foltosok alapja, megkívánja a sok gőzt!

altalena írta...

Nagyon jól leírták a lányok, hogy mitől jó egy vasaló! Talán én talán még annyit megemlítenék, hogy ne legyen tompa az eleje, inkább hegyesebb, hogy a kis zugokban is beférjen!:)