2008-09-18

Máj

Ebben a blogban a legkevésbé sem szeretnék politizálni, vagy aktuális közéleti történésekre reagálni, de ami a liba-, kacsatömés körül kialakult, az igazán elkeserítő. Álszent dolog azt hinni, hogy a baromfik maguktól növesztenek szép nagy májat, és végelgyengülésben múlnak ki.
Magyarországon megvannak a hagyományai ennek, és a haszonállatot azért tartjuk, hogy megegyük. Akinek nem bírja ezt a szép lelke, legyen vegetáriánus -bár ki tudja, lehet, hogy a zöldségeknek is fáj, amikor kiszedik a földből...


A mai receptem: Sült máj


Fagyasztott csirkemájat szoktam használni, de bármi más állaté is megteszi.
Felengedem mikróban, majd átnézem, nem maradt-e rajta epe (előfordult már). Zsírt teszek egy nagyobb edénybe, erre teszem rá a májat, fehéredésig pirítom, majd öntök rá cherryt (bitang jó ízt ad neki!), és vágok alá egy almát felkockázva. Ennyi nedvesség elég is. Takarékra veszem, és fedő alatt készre párolom.

Nincsenek megjegyzések: