2008-07-21

Finom barackos

Finom barackos pitét sütöttem ma, a recept innen van:
Könnyű barackos pite

Hozzávalók:
15 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A tepsi kikenéséhez:
zsiradék
liszt
A tetejére:
2 evőkanál zsemlemorzsa
50 dkg sárgabarack
3 evőkanál porcukor
Elkészítés: Habosra keverjük a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, és végül óvatosan beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét meghintjük zsemlemorzsával, ráfektetjük magházukkal lefelé a magnélküli, félbevágott barackokat, és meghintjük porcukorral. Forró sütőbe tesszük, de a tüzet mérsékelve szép aranysárgára sütjük (kb. 25-30 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva rakjuk tálra.

Megjegyzésem: én nagyméretű, szilikonos tortaformában sütöttem; eggyel kevesebb tojásból és 40 percig. Kevesebb cukor is elég lenne.
Nagyon finom a tésztája, érdemes más gyümölcs alá is kipróbálni.

1 megjegyzés:

beszand írta...

Nagyon szeretem a pitéket, ez is finom lehetett. Megcsinálom én is köszi a receptet. Nézz be hozzám meglepetés vár.