2008-08-09

Szorgalmasan

A mai nap hasznosan telt; a táskavarrás után még felhajtottam 3 nadrág szárát, és levágtam egy hosszúujjú blúz ujját rövidre. Mert az egyik karján volt egy csúnya lyuk, az anyag tulajdonsága és a blúz jellege miatt nem lett volna ildomos foltozni.
Elasztikus varrást választottam, ami nyúlik az anyaggal együtt, de meg kell mondjam, rendkívül rossz vele dolgozni, ilyenből ruhát biztos nem varrnék.
És egy jótanács magamnak (és másoknak is) a jövőre nézve: az elemes varrógéphez kapott rengeteg cérna kecsegtető látvány, ámde semmire sem jó. A cérna szakadozik, és irtó kevés van egy spulnin, roppant kellemetlen, mikor varrás közben hirtelen elfogy, és persze véletlenül sincs még egy ugyanolyan árnyalatú itthon.

2 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Mi az az elemes varrógép?

Nagyon becsülöm ezt a bejegyzésedet, engem csak igazán ritkán lehet rávenni ruhajavításra, nem tudom, miért, de feláll a szőr a hátamon tőle:))

N.Zsuzsi írta...

elemes varrógép: ilyen kis izé, amit 3-5ezer forintért lehet kapni, és csak egyfajta, egyenes varrást tud. Még a scrapbookhoz vettem régen, papírt varrni.

Ruhajavítás: én is utálom :-/