2008-08-20

Az új kenyér ünnepe

Aug. 20. alkalmából egy kicsit különlegesebb kenyeret sütöttem. Jellegében teljesen magyaros, illendően a mai naphoz.
Hozzávalók:
  • 30 dkg fehérliszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 ek. só
  • 1 ek. libazsír
  • kiskanálnyi őrölt kömény
  • 3 dl víz
  • 1/2 kocka élesztő

Ezeket összedagasztotta nekem, a kenyérsütő, majd kivettem, és egy teflonos, hosszúkás formában (by Ikea) az ablakban megkelesztettem. Mivel jelentősen tartalmaz rozslisztet is, ez nem tud magasra kelni.

A sütőt előmelegítettem 180 °C-ra, ezen a hőn sütöttem 10 percig, majd visszavettem 165 °C-ra és így sült még 40 percet.

A sütőből kivéve átkentem vízzel, most hűl, és várja, hogy megszegjem.

2 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Hm, ínycsiklandóan néz ki! Milyen lett a végeredmény? :)

Zsuzsi írta...

Finom lett, de csak én ettem. ilyen válogatós egy népség ez :P