Aug. 20. alkalmából egy kicsit különlegesebb kenyeret sütöttem. Jellegében teljesen magyaros, illendően a mai naphoz.
Hozzávalók:
- 30 dkg fehérliszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 ek. só
- 1 ek. libazsír
- kiskanálnyi őrölt kömény
- 3 dl víz
- 1/2 kocka élesztő
Ezeket összedagasztotta nekem, a kenyérsütő, majd kivettem, és egy teflonos, hosszúkás formában (by Ikea) az ablakban megkelesztettem. Mivel jelentősen tartalmaz rozslisztet is, ez nem tud magasra kelni.
A sütőt előmelegítettem 180 °C-ra, ezen a hőn sütöttem 10 percig, majd visszavettem 165 °C-ra és így sült még 40 percet.
A sütőből kivéve átkentem vízzel, most hűl, és várja, hogy megszegjem.
2 megjegyzés:
Hm, ínycsiklandóan néz ki! Milyen lett a végeredmény? :)
Finom lett, de csak én ettem. ilyen válogatós egy népség ez :P
Megjegyzés küldése