2008-01-21

Varrónő voltam



Kicsit átalakult az érdeklődési köröm az utóbbi pár évben. Sosem gondoltam volna, hogy pl. valaha is horgolni fogok. Azt meg, hogy kacérkodom a varrás gondolatávan -naneeee! Aztán most meg de.


Ez a kollázs egy varrónő munkájának minden nehézségét és szépségét hivatott illusztrálni. A fényképen egy régi Singer, a ruha szabásmintája sk. :P, és nézd, a felső és jobb oldalt megvarrtam géppel. Az olló, a tűbefűző és a biztostű igazi. Van még egy kis csipkeszalagocska egy különleges gombbal, és egy csipkegallér tortapapírból, ami így képen nem jól látszik, mert még nem száradt meg a ragasztó, de majd jobb lesz ez.

Aztán még arról, miért is nem ment eddig ez a varrósdi nekem:

Egy előző életemben, az 1500-as években varrónő voltam, rengeteget dolgoztam. Az asszonyom férje szemet vetett rám, és ez feltűnt az asszonyságnak is. Először csak rengeteget dolgoztatott, de amikor bizonyosságot szerzett {gondolom, rajtakapott}, lefejeztetett 27 éves koromban.

Aztán egy másik életemben is volt közöm a varráshoz: az 1800-as évek végén Kanada északi részén egy sikeres textiltervező nő voltam. A bátyámnak volt egy textilgyára, az ő keze alá dolgoztam. nagyon fiatalon férjhez mentem egy katonához, de nem volt jó házasság, mert a férjem egy agresszív, részeges barom volt. Szerencsére sokat volt külszolgálaton. Kemény üzletasszony voltam, már-már megkeseredett.

3 megjegyzés:

Szilvi írta...

:D Micsoda történetek. Mindig elvarázsolsz. Köszönöm!

Kata írta...

Ezek a történetek! Csúcs! :-)
Jó volt olvasni!

Juhizs írta...

Hát, van, aki hisz az előző életekben, van, aki nem.
(Én igen, sőt, kb. 15 évig álmodtam a régi életemről, csak nem mertem senkinek elmesélni, nehogy azt higgyék: bolond vagyok).
Amúgy előző életeinkkel kapcsolatban két dolog lehet:
"áthozzuk" akkori képességeinket, érdeklődési körünket (pl. szeretünk, v. tudunk varrni, mint akkor is), de éppúgy lehet mindennek az ellenkezője is. Annyit varrtunk akkor, hogy most utálunk és egyáltalán nem vagyunk alkalmasak rá.
A varrás szót, v. kifejezést természetesen helyettesíthetjük bármi más tevékenységgel, v. képességgel, ez emberenként, sorsonként változik.