2010-05-07

Adok-kapok

:ajandek: Amikor az ember még kisgyerek, nemigen érti annak igazságtartalmát, hogy jobb adni, mint kapni. Mert kapni sokkal jobb gyerekként, és szerintem ebben nincs is semmi kivetnivaló, ha egyébként tud adni is. Az én gyerekeim nagyon szeretnek adni, rajzolni, alkotni valamit ajándékul, akár van rá alkalom, akár nincs; kedvelik ezt a gesztust.

Állítólag én már felnőttem :) és tényleg nagyon szeretek adni is. Viszont kellemetlenül érzem magam, ha aránytalanul többet adok, mint kapok. Fordított helyzetben is, az is kellemetlen, ha én kevesebbet adok, de ilyenkor igyekszem kompenzálni.

Eszembe is jutott ez, mivel én elég sok játékot hirdettem már itt a blogon, igaz, nyertem is egyszer-kétszer másoknál. Szeretek másokkal játszani. Azt viszont nem tudom hova tenni, ha valakinek tele van ilyennel a blogja: mindig csak játszik, de ő maga sosem hirdet játékot. Nem kellemetlen???

6 megjegyzés:

Babi néni írta...

Jól néz ki a háttér. :o)

Szerintem nem gáz, mert ez a blogos ajándékozósdi szerintem csak azok számára érdekes, akik a műveiket árulják is és ez a hírverés további lehetséges kuncsaftokat vonz. Hiszen ki kell tenni a blogban, hogy játszol valahol stb. Lehet, hogy az illető potyázós, de mindenképpen ingyen hirdeti a másik blogot a sajátján. Ezt pedig lehet honorálni egy-egy becsúszó ajándékkal.

Személy szerint én sose veszek részt a játékokban, mert a blogomban a személytelenséget csak úgy tudom megőrizni, ha nem adom meg sok személynek a címem. :o) Ez a titkolózás persze főleg adósok miatt van, nem szeretném, ha a blogomban közölteket valamikor egy ellenőrzés kapcsán a fejemre olvasnák. Mert a közösségi portálokon is gyűjtik a "balekokat" (és nem a valódi adócsalókat, mert azoknak van ügyvédjük meg könyvelőjük), mint az emlékezetes meska próbavásárlások pl.

Ezért egy kicsit mindig parázok a rendszeres olvasók közötti sorsolástól. Egyszer mégis nyertem így és persze nem bántottam meg az ajándékozót, de ehhez kellett egyfajta vak bizalom a részemről (na meg tudtam, hogy nem adóellenőr a foglalkozása)

N.Zsuzsi írta...

Húbasszus, én aztán tényleg naiv vagyok :(((

F.Gina írta...

Egyetértek Altairrel, vigyázni kell arra, mit írsz a blogodba, nehogy aztán az illetékesek a fejedre énekeljék. De ennek a játékhoz nem sok köze van :)) Én már nem nagyon játszom, mert szinte sose nyerek. Ezzel szemben már egy zsák cuccot elajándékoztam, és az ajándékozott sokszor fel se teszi mutogatni, ami rosszul esik.

mmama írta...

Zsuzsi ! Kapni jó , de adni még jobb.
Legalább is számomra .
Én nem adok el soha semmit.
A dolgaim két részre oszlanak.
Ajándékozom , vagy cserélem.
Ha ajándékoztam örülök hogy adni tudtam, esetleg olyat aminek ott örülnek is.
Ha cseréről van szó akkor kérek érte azt amire épp szükségem van.
Oly annyira távol áll tőlem az eladás hogy nem is szokott sikerülni az amit kérnének, több egyformát meg pláne nem tudok csinálni.
Mint ahogy semmit sem csinálok szabásmintára, csak fejből.
Játékot rég nem hirdettem, de mivel nem vagyok gyártó,készítő , így nem is gondolom hogy hirdetném magam ha ilyet teszek.
Nincs kinek .Ha megkérdeznek válaszolok.
Szívesebben mutatok meg " műhelytitkokat" vagy valami történést ami velem , körülöttem történik.
Nincs is két egyforma semmim.
A kapott ajándékaimat mindig megmutatom , bár nekem is volt már kellemetlen a "túl ajándékozás".
Tudomásul kell venni hogy ez néha elkerülhetetlen.
Vagy inkább megváltozott a világ körülöttünk ?

N.Zsuzsi írta...

Magdi, tőled már én is kaptam ajándékot, nem is egyszer, és mindig nagyon boldog voltam tőle :)

Viszont én nem meskázom, nem készítek semmit megrendelésre, nem adok el, szóval nem azért indítok játékokat, hogy magamat reklámozzam. Csak a játék kedvéért. De már nem nagyon van kedvem ehhez.

Zsófi írta...

Ezeknek az ajándékoknak annyira csekély az értékük, hogy nem esnek SZJA bevallási kötelezettség alá...

A Meskán is csak a nagyforgalmú árusoknak lehet félnivalójuk, de ha elrakják az anyag- és eszközszámláikat (amit a saját nevükre kérnek) és szépen felírják a sorszámokat, a dátumokat és az összegeket egy kockás füzetbe (ha ez hiányzik, tényleg megbüntethetnek), kétlem, hogy meghaladják a limitet...

Csak úgy mondom.