2009-09-12

FlyLady

Olvasom sokatoknál a FlyLady életmódit, és bár szándékomban nem áll csatlakozni, azért jó dolognak tartom. Nekem mára kialakult egy rendszerem a takarításban, a napi rutinban, a kis lépések híve vagyok magam is, de olykor rám tör a kampány-takaírhatnék. Ilyenkor nagyon-nagyon felforgatok egy adott helyiséget, az esetek 90%-ában nem ússza meg az átrendezést sem.
Ma a konyhám volt az áldozat. Tudni kell hozzá, hogy fájóan kicsi helyiség (1,3*3,1 m), ezért nem nagyon lehet variálni. Ott van a sütő, a 2 tálcás mosogató meg a hűtő, kamrám nincs, tehát tényleg nem sok a variációs lehetőségek száma. De ma kidobtam az egy szem alsószekrényt, mert... mert utálom. Nagy, nehéz, egy örökölt randa, bútorlapból eszkábált pédány, amit lehetetlen zsírmenetesen tartani. Ráadásul egyszer alulról átázott (beázott a tető), azóta a penésszel is nagyon küzdök.
Szóval kidobtam, természetesen utánpótlásom nincs; egy komódot állítottam csatasorba. Méretre keskenyebb is, meg amúgy se olyan széles (értitek :P), emiatt most ici-picivel nagyobbnak tűnik a konyha.
Hát ilyen FlyLady vagyok én, ha beindulok. Ja, kisúroltam a mosogatót is :D

3 megjegyzés:

zazálea írta...

Én is azt gondolom, hogy van nekünk már egy saját ritmusunk, még ha esetleg nem is olyan hatékony, mint FlyLady-é.
Én is tervezem a bejegyzés megírását, elmondom, hogy én hogyan csinálom, aztán az is lehet, hogy piacra dobom. :o)

Kell az a kampánytakarítás is, szerintem is. :o)

lomaquilt írta...

Hiába a mai dolgozó nő már kevésbé tudja betartani a régi rendszert. (tavaszi, őszi nagytakaritás stb.) Aztán majd jön a lakás felújitás! Akkor cserélheted a helyiségek funkcióit. Ha meg gyűjtögető tipus vagy, akkor van baj, mert "csak" egy plusz szoba hiányzik.

Kati írta...

Én irigylek mindenkit akinek van saját ritmusa takarítás rendrakás terén....:)
Én csatlakoztam Via által magyarított változathoz, nekem azt hiszem sokat fog segíteni;)
És bejegyzés nálam is lesz a témában:D Úgy látszik mindenkinek van mondanivalója a dologról:D