2008-06-28

Ó, mondd, te kit választanál?

http://varrogep.mw4.hu/index.php?center=uj_termekek&term_id=803

2008-06-26

Kis hamisok :)

Van egy ilyen jó blogotok, és nem is szóltok :D
http://egyuttgyerekekkel.blogspot.com/

2008-06-25

Függő


Megint egy nagy halom textil érkezett postán, nagyjából gőzöm sincs még, melyikből mi lesz; de talán a fehér alapon csudaszép, elegáns mintás gyűrt selyemből(?) stóla a hugom mennyasszonyi ruhájához. 2 hónap múlva férjhez megy :)

2008-06-23

Varrtam!


Kipróbáltam, milyen lenne egy ruhadarabot varrni. A lehető legegyszerűbbel, egy rövidnadrággal kezdtem, és bevallom, nem valami gyönyörűen szerkesztett és kiszabott darab, mert gondoltam, úgyse nem lesz jó, csak látni akartam, hogyan is áll össze (a szabásmintát egy konfekciós nadrágról vettem le).
De jó lett! És gyorsan!
Morcos kislányom most nem volt valami jó modell, de azért talán látszik rajta, hogy ez egy nadrág ;)

2008-06-21

Eladó


Úgy döntöttem, beruházok egy fokkal komolyabb varrógépre. Épp ezért a Brother LS2125-ösömet eladnám, ha valakit érdekel, küldjön baglyot :)

2008-06-20

Ruhából szoknya



Megirigyelvén Kriszti ötletét :) én is nekiestem egy ,,kinőtt" régi ruhámnak. Nagyon hamar megvan, és sikerélmény. (oldalán azok a kidudorodások zsebek).

Egész magasan vágtam el, így jó hosszú szoknya lett belőle.

Új dizájn

Mit szóltok? /köszönet Judillának a közreműködésért, az éjszakába nyúló msn-es eszmecseréért :) /

2008-06-13

Tanfolyam

Nincs kedve vkinek velem tartani a Brother varrótanfolyamára? A varrógép számlájával ingyenes a 8 órás kezdő tanfolyam. Én jún. 30-án megyek.

2008-06-12

Varrósarok

Mivel Ami és KicsiKató is kíváncsiskodik mostanság a varrósarokról, hát lefotóztam, hogy néz ki most. igen, most, mert 1 hete az ablak alatt volt még az asztal a varrógéppel meg a számítógéppel, de különböző logisztikai okok miatt -nehéz volt elhúzogatni a függönyt, kinyitni az ablakot- átvariáltam.
A komódban vannak a textilek, mint látható, túlcsordulnak, kevés már a hely. Van egy régi, ikeás nagyszekrény, azt fogom majd lassacskán textiltárolóvá előléptetni.

Még textil

Vettem még anyagokat a Passio-Meridától, és elsősorban a kupac tetején helyet foglaló gyerekmintás anyagnak örülök. Kiváló alapanyag lesz az első osztályba készülő fiam mindenféle tartójához, szütyőjéhez. Helyes minták vannak rajta, nem bugyuta, épp megfelel egy kisiskolásnak. Úgyhogy rögtön 2 métert vettem, annyira tetszik.
Olyan kényelmes fotelból vásárolni :) még postával együtt is bőven megéri.

2008-06-06

Villámvarrás

Nem szeretem összecsapni a munkát, és mérges is vagyok magamra, amiért nem varrtam meg már korábban. Úgy gondoltam, majd ma lesz még rá időm, amíg a férjem vigyáz a gyerekekre -de mivel úgy alakult, hogy még mindig nincs itthon, így 3 gyerekkel nehezítve varrtam meg villámtempóban* ezt a bevásárlótáskát, ami ajándék lesz holnap anyunak.
Nincs vele semmi gond, csak idegbeteg módon nem lehet varrni :-/ legalábbis kiveszi az erőt az emberből.
*természetesen ilyenkor állandóan kiugrik a tűből a cérna, kifogy az orsó...
Ilyen belül: