2008-01-29

Jópofa


2008-01-28

Jogos




Jogosan tette szóvá a nagyfiam, hogy mindig csak a legkisebbről csinálok szkrepeket. Ezért tegnap lett még 2, másik 2 gyerekemről. Érdekességkép: a fiam dirigált, én meg végrehajtottam, milyen legyen a róla készült mű.


2008-01-27

Vége az első körnek

A scrap.hu-ról:


Lezárult az első gyors kör, indul az új!

Íme Zsuzsi összefoglalása:

A kihívásra 9 pályamű érkezett, ebből 2 kézi, a többi digi. Volt,
aki természetfotókat szkreppelt, a többség gyerekfotókon át dolgozta fela
témát (naná, nincs is ennél hálásabb alany ).
Zöldmoha és Szöszimöszi vidámságot csempészett be a januári
hidegbe; mesés és vidám oldalakat alkotva - amúgy is nagyon tág értelmezést
nyert a téma, aminek nagyon örülök.
Betsie szenzációsan zsonglőrködött a színekkel; Franci igazi 3D-s művet alkotott a textúrák és
terek variálásával;
Erika az idő múlását mutatta be nekünk a
közmondás tükrében Áron növekedésén át.
Éva miniképregényt ,,rajzolt" nekünk a
töprengő fiával .
Napocska gyönyörű fényképekkel dolgozott; Pavelancsi pedig a kedvenc virágaim egyikét, a
szerény, ámde annál kedvesebb hóvirágot állította a középpontba.


No és persze Zsuzsi tablója, amely mindannyiunk óhaját öntötte
kézzelfogható (és falra akasztható) formába...

Zsuzsi a következő kör házigazda-szerepére Évát kérte fel.

2008-01-26

Alap


Csináltam egy képeslap-alapot, erre rá lehet írni bármit, hogy pl. Boldog névnapot, Gizi néni! vagy Finom volt a vacsora, akármi odaillőt. Most odavagyok érte, az én világom teljesen.

2008-01-24

A rikkancs


Jacknek hívják ezt a fiút, kinek a szeme sem áll jól. 5 bátyja van, és mint a legkisebb, természetesen özvegy édesanyja szeme fénye.

Iskola előtt friss napilapokat árul az utcán -néha iskola helyett is. Ilyenkor az anyja összeszidná, de egyetlen mosolyára ennek a csibész fiúcskának máris minden meg van bocsájtva.

Kicsi fiúcska még, az esze mindenfélén jár: baseballon, barkácsoláson, a kutyáján... ahogy a fiúknál már csak szokás ez :)

Papírok: K&C Papers
Fémveret: MagnaHobby
Kép: a netről

2008-01-21

Varrónő voltam



Kicsit átalakult az érdeklődési köröm az utóbbi pár évben. Sosem gondoltam volna, hogy pl. valaha is horgolni fogok. Azt meg, hogy kacérkodom a varrás gondolatávan -naneeee! Aztán most meg de.


Ez a kollázs egy varrónő munkájának minden nehézségét és szépségét hivatott illusztrálni. A fényképen egy régi Singer, a ruha szabásmintája sk. :P, és nézd, a felső és jobb oldalt megvarrtam géppel. Az olló, a tűbefűző és a biztostű igazi. Van még egy kis csipkeszalagocska egy különleges gombbal, és egy csipkegallér tortapapírból, ami így képen nem jól látszik, mert még nem száradt meg a ragasztó, de majd jobb lesz ez.

Aztán még arról, miért is nem ment eddig ez a varrósdi nekem:

Egy előző életemben, az 1500-as években varrónő voltam, rengeteget dolgoztam. Az asszonyom férje szemet vetett rám, és ez feltűnt az asszonyságnak is. Először csak rengeteget dolgoztatott, de amikor bizonyosságot szerzett {gondolom, rajtakapott}, lefejeztetett 27 éves koromban.

Aztán egy másik életemben is volt közöm a varráshoz: az 1800-as évek végén Kanada északi részén egy sikeres textiltervező nő voltam. A bátyámnak volt egy textilgyára, az ő keze alá dolgoztam. nagyon fiatalon férjhez mentem egy katonához, de nem volt jó házasság, mert a férjem egy agresszív, részeges barom volt. Szerencsére sokat volt külszolgálaton. Kemény üzletasszony voltam, már-már megkeseredett.

2008-01-19

Kihívás

...bár nincs nagy tolongás, de próbáljuk meg.
A hét műtárgya 1. forduló

Alkoss egy képet, melynek témája: Január, február, itt a nyár! Mindegy, hogy digitális, vagy kézi; sb vagy kollázs, nincs semmi más megkötés a témán kívül.

Az elkészült alkotást ne publikáld, hanem küldd el nekem a kommentárral együtt a nagelzsuzsi kukuc gmail pontcom címre jövő szombat éjfélig. Vasárnap elkészítem az összefoglalót, és átadom a házigazda posztot.

2008-01-18

Angi arcok



Angi meg az ő sok arca.

Sam Toft



Egy kis képi geg, tisztelegvén egyik kedvenc alkotóm előtt. Képei látszólag gyerekrajzok, de azt hiszem, inkább csak cinikus a Művész. Aztán meg nagyon jó kis történeteket lehet belelátni a képeibe, próbáld ki ;)

Kihívás

Poénkodtunk már rajta az utóbbi időben, de tényleg annyian lettünk hirtelen a scrap.hu-n, hogy a havi 1 kihívás lassan kevés lesz.

A gasztroblogokon van egy ,,verseny". Mindig van egy házigazda, aki megad egy témát, a többieknek pedig azt kell feldolgozni. A határidő lejárta után a házigazda összegez, majd kijelöli a következő forduló gazdáját. Díj és helyezés nincs, ez csak l'art pour l'art megy :)

Szívesen szervezném az I. fordulót, ha legalább öten benne lennétek; és mondjuk 1 hetes határidők lennének.
Mit szóltok???

2008-01-17

Recept1. -Kenyér



Megirigyeltem Maritól a recepteket. És mert alszik a család apraja, így ezt most meg tudom mutatni: ez lett nekem az első igazi receptoldal. Van már több is, de azok illusztrációnak készültek Tavernához; ez pedig önmagáért van.

2008-01-14

Komolyan


Kivételesen nem vigyorgós kép Angiról. (Imádom ezt a Photo Collage programot, mondtam már? :P )

Papírok: DaisyD's (oldalukról elmentve, digitként használva)
Frame: Kata freebieje.

2008-01-13

Dekupázstól a kollázsig

... a scrapbookon át vezet az út.

Nem titok, hogy kézműves ,,pályfutásomat" dekupázzsal kezdtem. Évekig csak ezzel foglalkoztam, és eljutottam egy bizonyos szintre, ami már nem kezdő, de azért nem egy igazi kéműves színvonal.

Miközben lassan ismerkedem a scrapbookkal, egyre inkább a kollázs felé mozdul a kezem, Ötvözök különféle technikákat a saját ízlésem szerint.

Mutatok valamit, amiben az ötlet az eredeti, a kivitelezés nem egy nagy szám eredetileg. Angi első (na jó, igazából a 2.) textil kiscipőjét örökítettem meg egy parafatábla alapon, amit szalvétával fedtem be. De egy idő után valami mozgalasabbat, csajosabbat, rózsaszínűbbet akartam látni, így némi sb-papír és kiegészítők felhasználásval íme az ilyen volt-ilyen lett:



------------->

Titkok

A kollázsos sorozat következő része (fényképezni még mindig nem tanultam meg rendesen, elnézést.)

Van egy lány, aki csak vár, csak vár a kedvesére... utolsó levelét és mindkettőjük hajfürtjeit egy arannyal hímezett kis szütyőben tartja, a szoknyája korca alá rejtve. És a lányt elvakítják a rózsaszín álmok...

A kis tüll szütyő karácsonyra lett volna valami, de elfelejtődött. Benne a levél kézírás-mintás transparenspapír a MagnaHobbytól. A barna hajtincsek babahajból, a vöröses pedig angyalhajból vannak.

Mint látszik, használtam a körvágómat. Így lett a medál szélére egy keret, amit aranyszínű cérnával varrtam körbe. A szív alakú dekorgomb alatti rózsás alapot körbevágtam formaollóval.

Mi van még... a kép Stampéria dekupázspapír, van még Handmade art 3D-s rózsás matrica; az egész alapja pedig DaisyD's papír, ami szerintem egyszerűen gyöngyörű.


2008-01-11

Kisördög



Ma ajánlotta vki ezt az oldalt, és muszáj volt kipróbálni az ördögös figurát. mert ma nagyon jellemző a kislányomra, tépi az idegeimet rendesen!
Kár, hogy az ördögös alap .jpg és nem .png, egyszerűbb lett volna mögéügyeskedni a fejet, de ne legyünk telhetetlenek.

Jó tapasztalat

Azt gondolom, hogy ha az embernek jó tapasztalatai vannak egy céggel, akkor ossza azt meg, hirdesse a maga lehetőségeihez képest.
Tegnap reggel egy rakás csinos dolgot rendeltem* a MagnaHobbytól, és most, e percben már a kezemben is tarthatom ezeket. Hát nem nagyszerű? És még a futárcégüket is jól választották meg, mert előzetesen felhívtak, hogy itthon vagyok-e.
Igazán elégedett vagyok.
*pl. olcsóért körvágót, arany tintapárnát, saroknyomdát, szép papírokat, matricákat.

2008/2009-es trend

2008/2009 trend


Pár éve Magyarországon esetleges otthoni időtöltésnek számítottak a különböző díszítő technikákkal való foglalatosságok - mára itthon is jóval nagyobb teret követel magának a "hobbizás" annál, hogy legyintve elmenjünk mellette. A tehnikák kiszolgálására komplett iparág épült fel és törvényszerűen a kategorizálás mellett a trendek is meghatározóvá váltak a világon.Gunnar Frank világhírű trendkutató szerint a világon sosem tapasztalt intenzitással támadt fel a kreativitás utáni vágy. A lakástextil és a karácsonyi trendekhez hasonlóan 2007-ben összefoglalta a 2008-2009-es kreatív irányzatokat is.Három főcsoportra vetítette le a stílusokat: férfi, női és gyerek. A csoportok jellemzése mellett meghatározta az anyagokat, a textúrákat, és meghatározott Pantone szerint négy uralkodó színt .

Most csk azt másolom ide, ami rám abszolút érvényes, tehát trendi vagyok anélkül, hogy tudnék róla ;)
Klasszikus nő:
Család és üzlet, munka és pihenés - mindez harmóniában egymással. Új irányzatokat képvisel, de ragaszkodik a gyökerekhez, a hagyományokból merítkezik. Érzékiség, belső béke - eszközei egyszerűek, de eredményesek. Pasztell színek, kézikészítésű holmik, klasszikus minták ötvözve a csipkével. Virágmintás hímzések. Fotóalbum és jegyzetfüzet pamutba, lenbe kötve, gazdagon díszítve. Szintetikus kövek és elefántcsont. Régi tárgyai rendezve a vintázs világát jelenítik meg. Lágy pasztell színek és matt befejezés jellemzi.


2008-01-08

Eszik


A régi ismerősök nyilván már nagyon unják ezt a fotósorozatot, annyiszor felhasználtam már :P , de most ezen gyakorlom az új digitprogramom. Új funkcióit fedeztem fel, mint pl. az árnyékolás és a maszatolás.

Karácsony

Karácsonyi tökéletes pillanat, amikor a gyerekek bontogatni kezdik az ajándékokat.
Egyéb kiegészítők
Háttérpapír: Szunyó (Bolhapiac)
Bélyegző: Szilvi (legalábbis azt hiszem, erősítsetek meg, nehogy megsértsem a készítőjét a rossz rendszerezésem miatt :O )

Franci kedvence


Scrap-stafétánk legutóbbi fordulójában az előttünk lévő kedvencét kellett megszkreppelni. Franci a Veszedelmes viszonyokat választotta, ez lett belőle.



Viva la musica!




Még karácsony előtt készült. Csomagolópapír az alap, 2 oldalas kottás mintás papírt használtam még, és matricákat. Ja, és egy cd-t.


Cowgirl



Új digitprogramom van: Photo Collage Studio (ne kérdezd, honnan, és akkor nem hazudok :P )

Sokkal jobban lehet vele játszani, mint a Scrapbookflairrel, nagyon tetszik. Bár szabadidőt ehhez sem csomagoltak, sajnos. És még egy hátránya van: a nagyoknak is tetszik, ők is szívesen játszanak programmal, kitúrva innen engem.

A képen a keretek és a matrica a program saját készletéből való, a háttér pedig innen.